Fuck society?

Uansett hvilket sosialt medium du går på finner du minst en person som klager på dagens samfunn. Noe jeg finner utrolig ironisk i og med at vi, alle sammen, er samfunnet. Hver og en av oss er en del av det og hver og en av oss kan gjøre en forskjell. Så det blir litt dumt når alle sitter fremfor pc-skjermen og taster at man hater samfunnet så mye og snakker om at "dagens society er fucked", når det på en eller annen måte er vår feil. Samfunnets skjønnhetsideal er satt sammen av oss, enten vi vil innse det eller ikke. Grunnen til at designere bruker tynne, lange modeller er fordi de har funnet ut at det selger. Grunnen til at folk som Alena Shiskova, som er proppet med plast, blir forgudet og stemplet som verdens vakreste er fordi det er det de fleste syns er vakkert. Hun er høy og slank, lik det eller ei men det er idealet verden har skapt, samfunnet, "society", menneskene, du og jeg. Og om så mange har noe i mot det, hvorfor blir ikke dette endret? Om over halvparten syns dette blir feil, at det blir feil å forgude syltynne modeller som er umulig å bli som, hvorfor blir det ikke endret?Greit nok at vi ble født inn i ett samfunn andre skapte for oss, men hvis dette er noe alle er så ekstremt uenig i, hvorfor gjør ikke noen noe med det? Hvorfor skylder vi på samfunnet når vi selv er samfunnet, hver og en av oss? Saken er at det er ingen andre enn du som kan gjøre noe med hvordan du takler dagens samfunn. Greit nok, det er vanskelig å være det sorte får, den som skiller seg ut i mengden. Men som sagt, hvis alle er uenig i at man skal kle seg etter en spessiel kode, at man skal ha langt hår og lang slank kropp, hvorfor er det da kvinner som dette som blir forgudet? Det blir egentlig litt for hyklerisk å si at samfunnet ødelegger oss, når vi selv legger opp til at motebransjen skal reklamere med tynne modeller ved å forgude nettop slike kvinner. Når vi selv klikker inn på blogger eid av jenter med nettop langt hår og slank kropp. Når vi selv legger ut utallige bilder av victorias secret modeller på instagram med undertekst "ville gitt alt for å se slik ut" med uendelige hjerter bak. Hvis du hater "society" så mye, gjør noe med det, ikke sitt i senga og tweet om hvor dårlig du syns det er. For virkelig, det er svakt å sitte inne å vente på at samfunnet plutselig skal bli endret. Hvis alle tenker at det er feil men ingen gjør noe med det - blir ingenting endret!

2 kommentarer

Utrolig bra skrevet! Har tenkt på det samme mange ganger selv. Hvis vi vil at samfunnet skal endre seg må vi endre oss selv :-)

29.01.2014 kl.23:33

amen

Skriv en ny kommentar

legg meg til som venn

Hei! Jeg er en jente på 14 fra byen midt i Norge. Her finner du bilder jeg selv har tatt og litt om hverdagen min. Legg igjen en kommentar!


Kontakt


din epost adresse


KategorierArkiv
gratisdesign av Tonjemt
hits